Tanulóink Erasmus+ Mobility szakmai gyakorlaton – Bécs, Ausztria

A PRO-DENT-A Fogtechnikai Szakgimnázium 15 tanulója Erasmus tanulmányi mobilitási ösztöndíjjal 2016. november 20.– december 10. között bécsi szakmai gyakorlaton vett részt. Kitűnő alkalom volt külföldi tapasztalatok szerzésére, nyelvtanulásra, kapcsolatok építésére, és szakmai fejlődésre.

A diákok öt különböző gyakorlati helyen – Heraues Kulzer GmbH., Dentaltechnik Smaha GmbH., IMPLANTCARE-Your Dental Place, Perfect Zahntechnik OG. és az Universitätszahnklinik Wien  –  kerültek elhelyezésre.

A tanulók a fogtechnikai laborokban munkanapokon 8 órát dolgoztak, ahol megismerték és elsajátították az új technológiákat, technikákat. Ezáltal segítve esetlegesen már ismert módszerek más megközelítéssel történő alkalmazását, szélesebb szakmai látókör kialakulását, új területek felé történő szakmai érdeklődés felkeltését, tovább erősítését, szaknyelvi ismeretek mélyülését, kapcsolatépítő és kommunikációs készség erősödését. A diákok a fogadó partnerek számára meg tudták mutatni erősségeiket, ezáltal bekapcsolódtak a nemzetközi szintű munka folyamatába. Minden egyes gyakorlati helyen a kollégák, mentorok nagyon segítőkészek és türelmesek voltak a tanulókkal.

Pro-Dent-A fogtechnikus tanulók Bécsben

Összegzés

A más kultúrkörnyezetben és magas szintű, nemzetközileg is elismert szakmai kompetenciákkal bíró munkakörnyezetben eltöltött szakmai gyakorlat megszámlálhatatlan tanulságot, előnyt, fejlődési lehetőséget nyújtott a tanulók és a kísérő tanárok számára. A PRO-DENT-A Fogtechnikai Szakgimnázium célja, hogy a szakmai elméleti és gyakorlati oktatás kövesse a változásokat, minden évben újabb és újabb információkkal, gyakorlati programokkal bővüljön. Ennek a célnak a megvalósításában is jelentős segítséget kapott, amikor a tanulók magas színvonalon működő fogtechnikai vállalkozásoknál tölthettek el 3 hét szakmai gyakorlatot. Ezáltal nő a mobilitási hajlandóságuk és lehetőségeik, valamint nő az elhelyezkedési esélyük a hazai és külföldi munkaerőpiacon is.